Incassobureau Utrecht schakel je niet alleen in om vorderingen te innen

Als je aan een incassobureau denkt, denk je waarschijnlijk aan het innen van vorderingen. Dit is natuurlijk een specialisme van het bureau, maar heb je weleens gekeken naar de andere mogelijkheden? Incassobureau Utrecht kan je namelijk verder helpen dan alleen het incassotraject. Er zijn ook specialisten die je kunnen helpen op het gebied van cashflow-adviezen, debiteurenbeheer en dagvaardingsprocedures. Schakel in elk geval op tijd het incassobureau in, ongeacht het stadium waarin je zit. 

Schakel incassobureau Utrecht op tijd in

Het maakt niet uit in welk stadium je aan de bel trekt. Dat kan zijn op het moment dat je zelf niet meer je debiteurenbeheer onder controle hebt, maar het kan ook zijn als het tijd is voor een incassotraject. Schakel in elk geval incassobureau Utrecht niet te laat in. Uit onderzoek is gebleken dat facturen die langer dan 14 dagen openstaan na de betaaltermijn, lastiger nog te innen zijn. 

Het is daarom aan te raden dat als je debiteurenbeheer niet meer heel klein is en je zelf geen ervaring hebt op dat vakgebied, op tijd incassobureau Utrecht in te schakelen. Zij kunnen zorg dragen voor een gestructureerd en consequent beleid, waarbij debiteuren de voorspelbaarheid van het beleid over nemen en zo ook sneller problemen zien en melden. Daarbij geeft de structuur van het beheer ook jou een vaste basis voor je liquiditeit waardoor grote financiĆ«le problemen tijdig kunnen worden afgewend. Het werkt dus eigenlijk verder door dan je in eerste instantie zou denken. 

Denk na over de kosten afwikkeling die bij jouw dossier past

Er zijn verschillende manieren om de kosten af te wikkelen voor jouw dossier dat bij incassobureau Utrecht lag. Er zijn mogelijkheden voor vaste dossierkosten, op no-cure-no-pay basis of via een percentage van de hoofdsom. In sommige gevallen is het mogelijk om een combinatie af te spreken met het incassobureau. 

Als je vooraf afspreekt op een transparante manier afspraken maakt, kun je nooit verrast worden door onvoorziene kosten. Op die manier kun je ook vooraf bepalen of het iets opschiet om de vordering uit handen te geven, of dat het je onderaan de streep meer kost en je het beter kan afschrijven. 

Het is ook mogelijk om een deel van de kosten te laten betalen door de debiteur. Op basis van de Wet Incassokosten is het mogelijk om via een vaste staffel de kosten bij de debiteur te behalen. De vergoeding zal niet vaak jouw kosten volledig vergoeden, maar het zal in elk geval jouw lasten beperken.

Laat je goed en compleet adviseren

Incassobureau Utrecht kun je dus inschakelen voor meerdere onderdelen op het gebied van debiteuren. Niet alleen het incassotraject is hun specialiteit, al is dat wel het bekendste. Ook op het gebied van debiteurenbeheer en cashflow adviezen kunnen zij je verder helpen op langer termijn. Er zijn zelfs cursussen beschikbaar waarbij je een snel klaar gemaakt kan worden voor jouw eigen debiteurenbeheer. Dit om te voorkomen dat facturen in de vergetelheid raken en debiteuren tijdig worden gestimuleerd om de factuur of facturen te voldoen. Pas zodra dit alles niet werkt, kan je denken aan een incassobureau inschakelen.